Våra vattenskoterutbildningar

Utbildning för vattenskoter

Varmt välkommen hit till oss på CSM Vattenskoterutbildning! Vi erbjuder utbildningar över hela landet för dig som vill ta vattenskoter körkort – och nästan hela utbildningen kan genomföras på distans. Det perfekta valet för dig som kanske inte kan resa till andra städer, eller dig som hellre vill plugga din teori hemma i sängen.

CSM Vattenskoterutbildning tillhandahåller utbildning för vattenskoter som ger dig laglig rätt att köra vattenskoter i hela Sverige. Vi erbjuder våra utbildningar i Stockholm, Göteborg, Kalmar, Ystad, Örebro, Norrköping, och Karlstad. Den nya lagen om förarbevis för vattenskoter trädde i kraft den första maj 2022, vilket innebär att du idag måste ha ett körkort för att få köra vattenskoter på egen hand. Se till att säkra din rätt att framföra vattenskoter och boka din kurs hos oss på CSM redan idag. Mer om den nya lagändringen kan du läsa på Transportstyrelsens hemsida.

Har du svårt att ta dig till någon av de städer vi är verksamma i för att genomföra den praktiska körningen? Det är inga bekymmer! Om ni är minst 4 personer och har som önskemål att vi besöker er i annan ort kan ni kontakta oss via mail eller telefon – så kan vi komma till er istället!

Vattenskoter-Uppifrån-Utbildning
Spela videoklipp

Kursinnehåll för utbildningen

För att du ska kunna få ditt körkort behöver du alltså genomföra en utbildning, eller kurs som vi kallar det här på CSM. Kursen för vattenskoterutbildningen är uppdelad i tre moment som består av bearbetning av kursmaterial, teoretisk genomgång och examination samt en praktisk körning av vattenskoter. De två första momenten av vattenskoterutbildningen sker på distans medan fysisk närvaro i Stockholm, Göteborg, Ystad, Örebro, Norrköping eller Karlstad krävs vid det sista momentet som består av praktisk körning. Det innebär alltså att du kan studera teorin lugnt och skönt i ditt eget hem, och enbart behöva komma till oss när det är dags för den praktiska körningen.

När du bokat en plats för din vattenskoterutbildning kommer du få en inloggning till teorin där du får ta del av kursmaterialet. I kursmaterialet finns även frågor efter varje kapitel där du kan verifiera dina kunskaper inför det slutgiltiga provet. Det fungerar ungefär som när du tar körkort för bil, men sker såklart digitalt

Det teoretiska kursmaterialet för vår vattenskoterutbildning består av,

Låter det intressant? Här kan du redan nu studera till teoriprovet

Skaffa förarbevis för vattenskoter idag!

Förarbevis-vattenskoter-kurs-online-utbildningsanordnare-Transportstyrelsen
Kostnaden för en tvådagars lärarledd kurs är 3999:- per person. Vid genomförd kurs erhåller deltagaren ett förarbevis för vattenskot
Det tillkommer inga extra avgifter för kursmaterial eller vid lånande av vattenskoter. Vi har vattenskotrar tillgängliga men du som kund får ta med din egen vattenskoter om så önskas, dock inget krav.

Inför din vattenskoterutbildning